Στο παιδί Λέων του αρέσει να οδηγεί παντού, στο σπίτι, στην παιδική χαρά και στην τάξη. Οφείλει να είναι ο ηγέτης σε όλα τα παιδικά παιχνίδια ή θα αρχίσει να κατσουφιάζει. Για όσο διάστημα τα πράματα πάνε με τον τρόπο που θέλει, θα είναι φωτεινό, χαρούμενο και ευτυχισμένο. Η στιγμή που αναγκάζεται να ακολουθήσει κάποιον άλλο τρόπο, είτε θα πολεμήσει σαν ένα οργισμένο λιοντάρι ή θα υποχωρήσει σκεπτικό σαν ένα πληγωμένο λιοντάρι. Ένα παιδί Λέων είναι πάντα ενθουσιώδες και γεμάτο φωτεινές ιδέες και είναι καλύτερα να το ενθαρρύνετε.

Αν και οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες θα αφορούν μόνο αυτό, μην το καταπιέσετε. Κάτι τέτοιο μπορεί να το σημαδέψει για το υπόλοιπο της ζωής του. Μπορεί να προσπαθήσει να είναι το αφεντικό στα άλλα παιδιά, αλλά αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του. Προσπαθήστε να το υποτάξετε  ήπια, αλλά ποτέ μην το επιπλήξετε ανοιχτά μπροστά σε όλους. Ένα παιδί Λέων έχει μεγάλη υπερηφάνεια και ματαιοδοξία και σιγουρευτείτε ότι ποτέ δεν θα το πληγώσετε. Τις ιδιότητες της ηγεσίας των χαρακτηριστικών του προφίλ του, θα πρέπει να τις ενθαρρύνετε, αλλά πρέπει επίσης να διδαχθεί την αποδοχή της ηγεσίας του από άλλους.Του αρέσει επίσης να επιδεικνύεται και θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν θα γίνει πολύ καυχησιάρικο. Ένα παιδί Λέων θα διατηρεί την αξιοπρέπειά του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να μην κλαίει αφού πέσει από το ποδήλατο για τρίτη φορά. Αγαπά την προσοχή και με κάποιο τρόπο, καταφέρνει να την έχει και αυτό. Θα είναι αρκετά απρόσεκτο, τολμηρό αλλά και ενεργητικό. Ξαφνικά, μπορεί να γίνει αρκετά τεμπέλικο και μην κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του. Αυτή είναι η στιγμή να το κάνετε να καταλάβει ότι έχει να κάνει τα δικά πράγματα και κανείς δεν έχει το χρόνο να τα κάνει αντί για αυτό.

Είναι ευθύνη των γονέων να διδάξουν ένα παιδί Λέοντα το σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων ανθρώπων. Θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να δαμάσετε ένα λιοντάρι είναι να του δώσετε με εναλλαγές αγάπη και αυστηρότητα κάθε λίγο. Αν βρείτε ποτέ παιδιά Λέοντες να είναι πολύ συνεσταλμένα, ντροπαλά, ήσυχα και αφηρημένα, είναι κυρίως επειδή έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα για την αλαζονεία τους. Ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε ένα λιοντάρι από ένα τέτοιο κέλυφος είναι δίνοντας του τη δέουσα προσοχή και επαινώντας τις δεξιότητές του. Αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό αλλιώς η απογοήτευσή του μπορεί να λάβει μια επικίνδυνη τροπή.

Τα αγόρια Λέοντες είναι εντελώς αρρενωπά και τα κορίτσια τελείως θηλυκά. Από την παιδική του ηλικία, ένα παιδί Λέων θα αντιπαθήσει τις μικρές ασχολίες και να αντισταθείτε στο να τις κάνει. Αναθέστε του κάποια εργασία που απαιτεί ευθύνη και αρμοδιότητα και δεν θα πρέπει να του υπενθυμίσετε δύο φορές. Είναι αρκετά έξυπνο και μαθαίνει πράγματα πολύ γρήγορα, αλλά μόνο εάν θέλει. Ωστόσο, μπορεί να πάρει χαλαρά τις σπουδές του και θα πρέπει να επιδείξετε ακραία υπομονή για να το κάνετε να δουλέψει σκληρά. Ένας άλλος τρόπος είναι να το κάνετε να δει πόσο ανώτερο θα είναι σε σχέση με τα άλλα παιδιά, αν αυτός γίνει ο πρώτος μαθητής.

Ποτέ δεν θα ξαναβρείτε το παιδί σας Λέοντα να κάνει σαΐτες τις σημειώσεις του. Να θυμάστε να συγχαρείτε τον ίδιο με ένα ελαφρύ κτύπημα στην πλάτη όταν έρθει πρώτο στην τάξη. Χρειάζεται περισσότερες φιλοφρονήσεις, δεν έχει σημασία πόσο ήδη έχει πάρει. Ο όρος αποταμίευση είναι άγνωστος προς τα περισσότερα παιδιά Λέοντες και είναι επιρρεπή στην υπερβολή. Ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους θα δαπανηθούν για την παροχή δανείων στους φίλους τους, τα οποία πιθανότατα θα ξεχάσουν να πάρουν πίσω.

Οι Λέοντες είναι από τις πρώτα μεταξύ των ζωδίων που γοητεύονται από το αντίθετο φύλο. Θα ερωτευτεί και θα έχει καρδιοχτύπια κάθε λίγο και λιγάκι. Τα περισσότερα από τα παιδιά Λέοντες αγαπούν τα πάρτι, διότι εκεί μπορούν να γίνουν το κέντρο της έλξης. Έχουν ανάγκη την ελευθερία και τα σκληρά λόγια πληγώνουν το εγώ τους. Να είστε λίγο υπομονετικοί, λίγο υποχωρητικοί, λίγο αυστηροί και απόλυτα στοργικοί, όταν ασχολείστε με ένα παιδί Λέων. Θα μετατραπεί σε ένα ασφαλές, γενναιόδωρο, περήφανο και ισχυρό λιοντάρι!

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.