Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Λέοντα είναι πολύ περήφανοι για τον εαυτό τους και εμφανίζουν χαρακτηριστικά όπως δύναμη, αποφασιστικότητα και θάρρος. Τους αρέσει να τους παρατηρούν, να τους θαύμαζαν και να τους εκτιμούν και πρακτικά ενδίδουν και στην κολακεία. Πάντα προβάλλουν την εικόνα εξαιρετικής γενναιοδωρίας από τη φύση. Αν και το λιοντάρι ξέχασε να μάθει τις αξίες της ταπεινότητας και της μετριοφροσύνης, είναι ωστόσο, γοητευτικό και πολύ εγκάρδιο.

Ο Λέων είναι εξαιρετικά πιστός και αξιόπιστος και μόλις βρει τη λέαινά του, υπάρχουν σπάνιες πιθανότητες αποτυχίας στη σχέση. Μαζί με τα θετικά αυτά χαρακτηριστικά, ο Λέων είναι επίσης επιρρεπής στη ματαιοδοξία, το πείσμα και τη μαλθακότητα. Μπορεί επίσης να μελαγχολήσει αν οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται αμέσως. Σε μια σχέση, το Λιοντάρι είναι πολύ θερμό, εκφραστικό, ρομαντικό και γεμάτο πάθος. Επίσης παρουσιάζει καλή συμβατότητα με λίγα ζώδια, που μπορούν να το καταλάβουν πλήρως.

Λέων - Κριός
Ένας Κριός έχει πολλά κοινά με το Λέοντα. Και οι δύο έχουν τάση για ανεξαρτησία και ελευθερία και είναι εξαιρετικά δραστήριοι και ζωηροί.

Λέων - Ταύρος
Η ποιότητα του πείσματος ενός Ταύρου είναι επίσης ένα μέρος του προφίλ χαρακτηριστικών του Λέοντα. Και οι δύο έχουν μια ισχυρή αποφασιστικότητα και επιμένουν σε μια απόφαση από τη στιγμή που την έχουν λάβει.

Λέων - Δίδυμοι
Ένας Δίδυμος θα βρείτε πολλά κοινά με Λέοντα. Και οι δύο αγαπούν να διασκεδάζουν, την περιπέτεια και το να απολαμβάνουν τη ζωή.

Λέων - Καρκίνος

Ο Καρκίνος και ο Λέων έχουν ένα πολύ εύθραυστο εγώ, το οποίο τείνει να πληγωθεί πολύ εύκολα. Ακόμη και η καρδιά τους είναι πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη και μπορεί να τραυματιστεί πολύ εύκολα, ειδικά από την κριτική και τα σκληρά λόγια.

Λέων - Λέων
Ένα Λέοντα δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον εντοπίσουμε. Είναι ένα από τα πιο ζωηρά και δυναμικά πρόσωπα σε μια ομάδα, και είναι πιθανόν να έχει πάρει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής. Ταυτόχρονα, είναι επίσης υπερήφανος για την προσοχή που παίρνει και αυτό μπορεί να τον κάνει εγωκεντρικό.

Λέων - Παρθένος
Ο Λέων έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας από εκείνα ενός Παρθένου. Ο Λέων είναι ένα πρόσωπο δημοφιλές, που επιδιώκει την προσοχή και την εκτίμηση από όλους τους γύρω του. Είναι περήφανος για τη γοητευτική προσωπικότητά του και φαίνεται να έχει ξεχάσει να πάρει μαθήματα ταπεινοφροσύνης.

Λέων - Ζυγός
Λέων και Ζυγός έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους και η σχέση τους μπορεί να δείξει μεγάλη συμβατότητα. Και οι δύο γεννήθηκαν για να ερωτευτούν και μπορούν να το κάνουν αυτό με μεγάλη ευκολία.

Λέων - Σκορπιός
Ο Λέων είναι πεισματάρης σαν το Σκορπιό και οι δύο τους είναι, επίσης, υπερήφανοι και αποφασισμένοι. Ο ισχυρός χαρακτήρας τους είναι αυτό που τους δένει και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργεί τις διαφορές επίσης. Μπερδευτήκατε; Δεν θα έπρεπε.

Λέων - Τοξότης
Ο δεσμός μεταξύ Λέοντα και Τοξότη οδηγεί σε ρομαντικές και ζεστές σχέσεις, αρκετά συχνά. Και οι δύο είναι γεμάτοι ενέργεια, σφρίγος και ενθουσιασμό και όταν αυτά συνδυάζονται, τα αποτελέσματα οδηγούν σε ευτυχισμένες σχέσεις.

Λέων - Αιγόκερως
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα δεν ταιριάζουν με αυτά του Αιγόκερω. Οι δύο τους έχουν περισσότερες διαφορές από ομοιότητες. Ένα Αιγόκερως δεν είναι πολύ συναισθηματικός και μπορεί εύκολα να ζήσει τόσο μόνος του όσο και δεσμευμένος.

Λέων - Υδροχόος
Αν και ένας Υδροχόος δεν συμφωνεί με όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητα; του Λέοντα, η συμβατότητα μεταξύ τους είναι αρκετά καλή. Ο Υδροχόος αγαπά τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και τη ζωντάνια του Λέοντα, ενώ ο Λέων είναι εντυπωσιασμένος με την προσωπικότητα, την εξυπνάδα και την αυτοπεποίθηση του Υδροχόου.

Λέων - Ιχθείς
Υπάρχουν πολλές αντίθετες αξίες μεταξύ ενός Λέοντα και ενός Ιχθύ και περιέργως, οι διαφορές αυτές μπορεί να είναι προς όφελος της σχέσης τους. Το ενδιαφέρον ενός Ιχθύ δεν περιορίζεται στον εαυτό του όπως τους Λέοντα και δεν έχει καμία επιθυμία να ανταγωνιστεί με κανέναν.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.