• Κυρίαρχος Πλανήτης: Άρης (Mars)
  • Πλησιέστερο Μέταλλο: Σίδηρος
  • Τυχερή Ημέρα: Τρίτη
  • Τυχερά Χρώματα: Κόκκινο του αίματος και άλλα έντονα χρώματα


Το ζώδιο του Κριού κυριαρχείται από τον πλανήτη Άρη. Παλαιότερα ο πλανήτης του Σκορπιού, ο Άρης πήρε το όνομά του από το Ρωμαϊκό Θεό του πολέμου (που με τη σειρά του πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο Θεό της Αρχαίας Ελλάδας) ο οποίος λέγεται ότι είναι τολμηρός και εντελώς άφοβος. Τα ίδια χαρακτηριστικά μπορούν να βρεθούν στην προσωπικότητα ενός Κριού. Είναι ακριβώς όπως ένα παιδί, που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Η κυριαρχία του πλανήτη Άρη, προσδίδει σε ένα Κριό με ατελείωτη δύναμη, σθένος, ζωντάνια και αντοχή. Δίνει σε αυτόν την δυναμική να έρχεται κατ’ ευθείαν στο θέμα, αντί να το προσεγγίζει πλαγίως.

Ο πλανήτης Άρης έχει ταυτιστεί με χαρακτηριστικά όπως η αντίσταση στην αδικία και ο αγώνας για το δίκιο. Ένα άτομο υπό την επίδραση του Άρη είναι πάντα ένας από τους πρωτοπόρους ή / και τους εισηγητές ενός σχεδίου. Είναι πάντα αποφασισμένος να προχωρήσει με βάση το δίκιο, ανεξάρτητα από το πόσα και πόσο ισχυρά είναι τα εμπόδια στο δρόμο του. Ο πλανήτης Άρης τον κάνει εντελώς σίγουρο για τις ικανότητές του δίνει κουράγιο, την αίσθηση της περιπέτειας, καθώς και τη δύναμη του σκοπού του. Μπορεί, ενίοτε, να ενεργεί χωρίς να δίνει μεγάλη προσοχή στις επιπτώσεις των ενεργειών του.

Ο πλανήτης μεταδίδει επίσης την ψυχική δύναμη, τη ζωντάνια και την αποφασιστικότητα για να πετύχει. Αυτά τα άτομα προχωρούν στη ζωή τους χωρίς φόβο και γεμάτα θέληση, αποφασιστικότητα και σθένος. Το θάρρος τους κάνει μερικές φορές να μην βλέπουν τους κινδύνους μπροστά τους, που μπορεί να τους αιφνιδιάσουν και να τους κάνει να χάσουν την ισορροπία τους. Ωστόσο, η θέληση να προχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος είναι τόσο ισχυρή που η αποτυχία καταφέρνει να τους σταματήσει μόνο προσωρινά. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν και πάλι με την ίδια άγρια αποφασιστικότητα.

Οι άνθρωποι υπό την κυριαρχία του Άρη προτιμούν τον αθλητισμό, την περιπέτεια και τα ταξίδια. Είναι πολύ ειλικρινείς και αξιόπιστοι και έχουν αρκετές ικανότητες όσον αφορά τα μηχανικά προσόντα. Όσον αφορά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, ο Άρης μπορεί να τους κάνει ανυπόμονους, βίαιους, αλαζόνες, παρορμητικούς, ζηλιάρηδες όπως επίσης έχουν την τάση για να επιδοθούν σε ανώφελες και άσκοπες διαμάχες. Δεν διαθέτουν ιδιαίτερες ικανότητες πρόβλεψης και γι 'αυτό, πρέπει να λάβουν εξωτερική βοήθεια.

Φυτά και ζώα που συνδέονται με τον Άρη είναι το αγιόκλημα, το γεράνι, το πουρνάρι, το πεύκο, ο ανανάς, ο δρυοκολάπτης, ο αετός, η τίγρη και ο καρχαρίας. Ο πλανήτης φαίνεται να είναι πολύ στενά συνδεδεμένος με το μέταλλο σίδηρο. Ο Ίασπις και τα Ρουμπίνια είναι οι πολύτιμοι λίθοι που προτιμούν όσοι γεννήθηκαν υπό την επίδραση του Άρη. Η τυχερή ημέρα τους κατά πλειοψηφία είναι η Τρίτη. Τα έντονα και «θυμωμένα» χρώματα, όπως το κόκκινο του αίματος, είναι τα χρώματα που θεωρούνται τυχερά γι 'αυτούς.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.