• Κυρίαρχος Πλανήτης: Σελήνη
  • Πλησιέστερο Μέταλλο: Ασήμι
  • Τυχερή Ημέρα: Δευτέρα
  • Τυχερά Χρώματα: Πράσινο, ασημί-γκρι, κρεμ και λευκό.


Το ζώδιο του Καρκίνου κυριαρχείται από τη Σελήνη. Αν και, σύμφωνα με την αστρονομία, η Σελήνη δεν είναι ένας πλανήτης, οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι είναι. Η επιρροή της Σελήνης στον Καρκίνο είναι αρκετά ευμετάβλητη. Ωστόσο, μπορεί να κατανοηθεί και ως εκ τούτου, ελέγχεται, σε αρκετά βαθμό. Άτομα που έχουν τη Σελήνη ως κυρίαρχο πλανήτη τείνουν να έχουν μια πολύ ζωντανή, καθώς και πολύχρωμα φαντασία, η οποία κατά καιρούς συνορεύει με τις φαντασιώσεις ή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ανησυχία, ακόμη και στην υστερία. Οι διαθέσεις αυτών που είναι γεννημένοι τον Ιούνιο τείνουν να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, μερικές φορές στα άκρα, καθιστώντας τους άκρως απρόβλεπτους.Το Φεγγάρι συμβολίζει την ψυχή, τον ασυνείδητο εαυτό του ατόμου. Πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη θηλυκότητα, τη γονιμότητα, τα συναισθήματα, τη μητρότητα, τους οικογενειακούς δεσμούς, την ευαισθησία, τη μνήμη, τον θάνατο και τη φθορά. Ο κυρίαρχος πλανήτης του Καρκίνου τείνει να κινείται σε όλο το ζωδιακό κύκλο, με τέτοια ταχύτητα που οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάσει και τα άλλα ζώδια επίσης. Το τροχιακό επίπεδο της Σελήνης, που είναι γνωστή ως η εκλειπτική, έχει έναν κύκλο 13,5 ημέρες. Η θέση του πλανήτη κατά τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου λέγεται να έχει σημαντική επίδραση στην προσωπικότητά του.

Ένα πρόσωπο που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια που η Σελήνη βρίσκεται σε αύξουσα περίοδο της τείνουν να είναι νεότεροι στο μυαλό, πιο απερίσκεπτοι καθώς και περισσότερο παρορμητικοί. Εκείνων που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της φθίνουσας περιόδου τείνουν να είναι μεγαλύτεροι στο μυαλό και πιο προσεκτικοί. Το Φεγγάρι εμφανίζει τη δύναμη του εσωτερικού φωτός και φανερώνει τον χαρακτήρα ενός ατόμου, όπως τον βλέπουν οι άλλοι. Επηρεάζει τα συναισθήματά, τον τρόπο του χειρισμού των σχέσεων, αλλά και τις απαντήσεις υπό διαφορετικές περιστάσεις. Η σωματική, συναισθηματική και διανοητική πτυχή της προσωπικότητάς του, επίσης επηρεάζονται.

Η φύση ενός ατόμου υπό την επήρεια της Σελήνης, είναι πολύ ευπροσάρμοστη και έχει γενναιόδωρες δόσεις κατανόησης, συμπάθειας, οικονομίας και λεπτομερούς σχεδιασμού. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να γίνει επιρρεπής στην αναποφασιστικότητα κατά καιρούς. Στοιχεία που σχετίζονται με τη Σελήνη είναι μαργαρίτες, παπαρούνες, αναρριχόμενα, ιτιές, πεπόνια, πατάτες, μαρούλι, τα οστρακοειδή και τα κατοικίδια ζώα του αγροκτήματος. Το πιο κοντινό μέταλλο είναι το ασήμι οι πιο κοντινές πέτρες είναι Opal, Πέρλες και Moonstone. Η τυχερή μέρα είναι η Δευτέρα και τυχερά χρώματα είναι πράσινο, ασημί-γκρι, κρεμ και λευκό.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.